SV. KLIMENT OHRIDSKI

MAKEDONSKA PRAVOSLAVNA ZAEDNICA VO REPUBLIKA SLOVENIJA

Click here to edit subtitle


Pocituvani vernici.

Почитувани,

16.05 среда  ( Спасовден) 

- КОПЕР 19ч 
• 17.05 четврток ( Спасовден ) 
- КРАЊ 09ч 
- ЉУБЉАНА  10ч 30м
• 20.05  недела 
- КРАЊ  09ч 
-ЉУБЉАНА 10ч 30м 
• 23.05 среда ( Св.Кирил и Методиј) 
- КОПЕР  19ч 
24.05 четврток ( Св.Кирил и Методиј) 
- КРАЊ  09ч 
- ЉУБЉАНА  10ч 30м 
26.05 сабота ( задушница) 
- ЉУБЉАНА   16ч 
-КРАЊ  18ч 
27.05 недела ( СВЕТА ТРОИЦА 
- КРАЊ 10ч ( ЦРКОВНА СЛАВА) 
    МЕСЕЦ  ЈУНИ  
• 2.06 Сабота ( Св.Константин и Елена) 
- Љубљана  16ч 
- Крањ  18ч 
• 3.06 недела ( Св.Константин и Елена ) 
-  КОПЕР  10ч 
• 10.06 недела ( одд.на Педесетница)
- Крањ  09ч 
- Љубљана  10ч 30м 
• 16.06 ( сабота ) 
- Копер 19ч 
• 17.06  недела 
- Крањ  09ч 
- Недела  10ч 30м 
• 23.06 сабота 
- Копер  19ч 
• 24.06  недела 
- Крањ 09ч 
- Љубљана 10ч 30 
• 30.06  сабота 
- Љубљана  16ч 
- Крањ  18ч 
      МЕСЕЦ  ЈУЛИ 
• 1.07 недела 
- Копер  10ч 
• 7.07  сабота ( Иванден) 
- Крањ  09ч 
- Љубљана  10ч 30м 
• 8.07 недела  
- Крањ  09ч 
- Љубљана  10ч 30м 
 11.07 среда  ( Св.ап. Петар и Павле) 
- КОПЕР  19ч 
• 12.07 четврток ( Св.ап. Петар и Павле) 
- Крањ  09ч 
- Љубљана 10ч 30м 
- Крањ благословен ручек 17ч
• 15.07 недела 
- Крањ  09ч 
- Љубљана  10ч 30м 
• 21.07  сабота 
- Копер  19ч 
• 22.07  недела 
- Крањ  09ч 
- Љубљана  10ч 30 
• 28. 07 сабота 
- Љубљана  16ч 
-Крањ  18ч 
• 29.07  недела  
- Копер  10ч 


ова е само општ распоред на Богослужбите.другите денови во кои сум во Црквата и времето ќе бидат накнадно најмалку два дена пред тоа објавувами на фб.профилите, во зависност од потребата на верниците.Се случува и по 3пати на ден да одам во Љубљана, во Крањ исто ( па поради тоа кога ќе се закажат молитва и слично во работен ден, ќе го темпирам времето во едно да биде и Црквата отворена повеќе саати.


ЦРКВИТЕ ВО ЉУБЉАНА И КРАЊ СЕ ОТВОРЕНИ ЗА ПОСЕТА НА ВЕРНИЦИТЕ :

  • СЕКОЈ ЦРКОВЕН ПРАЗНИК  И НЕДЕЛА БЕЗ БОГОСЛУЖБА ОД 10,00 ч.  ДО 12,00 ч. 

  • ЗА ВРЕМЕ НА БОГОСЛУЖБИ ПО ОБЈАВЕНИОТ  РАСПОРЕДОТ ПОЛА СААТ ПРЕД БОГОСЛУЖБИТЕ.
 
Распоред на Богослужбите
13h